Joan Pagès: “Quan la gent contempli la meva escultura, vull que rebi sentiments positius”

Joan Pagès és l’autor de l’escultura que s’ha instal·lat a la zona de pícnic de l’arcada d’en Gasparic.

Joan Pagès, fill de Serinyà, ha dissenyat i elaborat aquesta escultura dedicada als veïns morts durant la pandèmia. Artista vocacional, quan tenia 14 anys ja va crear les seves primeres peces. Posteriorment, va estudiar dibuix, i més tard dibuix tècnic, però va ser un viatge a París per visitar el centre Pompidou el que el va empènyer definitivament a dedicar-se a aquesta professió.

Què significa per a vostè haver estat l’escollit per crear aquesta peça escultòrica?

Una gran responsabilitat perquè és en homenatge a la gent gran del poble que ens ha deixat, però també als que encara són vius i ho han passat i ho estan passant molt malament durant la pandèmia.

Amb quina intenció l’ha fet, què vol que transmeti?

No vull pas que quan la gent hi passi per davant i s’aturi a contemplar-la els transmeti algun sentiment negatiu. Ja en tenim prou, de tristesa. El meu desig és que s’enviïn sensacions d’empatia, d’il·lusió, que la pandèmia és cosa del passat i que el futur serà molt millor que el present. Pretenc que sigui una obra positiva.

De quin material està feta, l’escultura?

De ferro. El meu avi i el meu pare eren ferrers, i de petit veia com treballaven aquest material i el conec bé. Segur que això també va influir en el fet que acabés dedicant-me a l’escultura i a utilitzar preferentment el ferro.