David López Esquena: “Pel llibre he emprat un estil realista però divertit”

David López Esquena és l’autor de les il·lustracions del llibre ‘Una provatura’.David López Esquena és d’Olot, però té relació amb Serinyà perquè ha col·laborat en el muntatge de l’exposició de diorames de Nadal. Seves són les il·lustracions del llibre Una provatura, en què s’explica la llegenda de Codonya i Sacutella i que es presenta el dissabte a la tarda davant de l’Ajuntament. Deixeble de Marian Vayreda a l’acadèmia Pigment, toca diferents estils que aplica segons les particularitats de cada projecte.

Com et va arribar l’encàrrec?

Perquè ja havia col·laborat amb l’Ajuntament de Serinyà anteriorment i van creure, i els ho agraeixo molt, que la meva manera de fer encaixava amb el resultat que estaven buscant.

De quin estil són les il·lustracions?

Sempre dic que un artista no es pot tancar i utilitzar sempre un mateix estil perquè, aleshores, es converteix en un artesà. En tinc molts, d’estils, però pel llibre n’he emprat un de realista, tot i que divertit.

Quin ha estat el procés d’elaboració?

Hem treballat sobre els textos que ja tenia redactats en Vicenç. Ens vam reunir i vam decidir quines il·lustracions s’havien de fer. Finalment, vaig fer dotze esbossos i s’han publicat dotze aquarel·les acabades amb llapis de colors.